Associació La Muralla

Els nostres serveis

ELS NOSTRES SERVEIS

01.

Club Social

El Club Social és una estructura de suport per tal que les persones que hi participen, disposin d’una xarxa social de referència i puguin superar els obstacles que dificulten la seva participació en activitats del seu entorn comunitari . Es tracta d’ajudar a les persones a utilitzar les activitats de lleure per assolir quotes de salut, independència, participació , integració en la comunitat i qualitat de vida.

02.

Hort i granja-escola

Espai a Vila-seca, dedicat a treballar l’horticultura terapèutica. Considerem que la vinculació de les persones amb un entorn natural i el treball amb les plantes, la natura i els animals té un benefici de benestar personal i de millora de les capacitats de relació i actituds amb l’entorn. Es reben visites de Centres Educatius i altres Entitats així com Jornades de Voluntariat.

03.

Servei a les famílies

Ofereix suport als familiars que conviuen amb una persona amb un problema de salut mental . Està constituït per tal d’oferir suport a la família i a la figura del cuidador, centrant el treball terapèutic en el suport emocional als familiars. Hi ha diferents opcions de participar entre elles destaquen els grups psico-educatiu i Grup d’ Ajuda Mútua (GAM), xerrades especialitzades i sortides Respir.

04.

Parelles Artístiques

Parelles Artístiques consisteix en la creació i la posterior exposició d’unes obres realitzades per parelles artístiques formades per un artista amateur vinculat a recursos de salut mental i per un artista professional. L’exposició és la presentació pública de les obres i la culminació del treball realitzat, però es valora sobretot el procés creatiu que viu cadascuna de les parelles. La iniciativa facilita que les persones puguin gaudir de l’art com a forma d’expressió i creixement, impactant positivament en el seu benestar.

05.

Experiència Pròpia

És un grup i un espai que permet augmentar i incorporar la participació de les persones en primera persona en el conjunt associatiu. S’encarreguen de crear grups influents, de participació en el territori , afavorint la capacitació de les persones que en formen part. D’entre les activitats que realitzen es poden destacar: activitats de sensibilització, participació en Congressos i Jornades, en actes a la comunitat, grups de voluntariat, grups GAM i formacions, entre d’altres.

06.

Suport a domicili

El programa de suport a domicili va dirigit a donar les atencions necessàries a les persones usuàries de l’Associació, possibilitant la permanència en el seu medi habitual de vida, evitant la seva exclusió i situació de desarranjo i treballant la seva autonomia a la seva pròpia llar, mantenint l’estructura familiar.

07.

Treball en xarxa

L’Associació treballa en xarxa amb els recursos de salut mental del territori per tal de poder donar un servei integral a la persona amb un problema de salut mental i a les seves famílies. Entre d’altres treballem amb la Federació Salut Mental Catalunya, Activa’t, Federació Catalana del Voluntariat Social, Grup Pere Mata, Coordinadora de Salut Mental, Taula de Salut Mental, Consell dels Discapacitats de l’Ajuntament de Tarragona, etc.